fbpx

Blog

Συμβουλές

Συμβουλές Αγοράς κουφωμάτων αλουμινίου

Ακόμη και το καλύτερο σύστημα κουφωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές σε περίπτωση που η κατασκευή και η τοποθέτηση του, δε γίνουν σωστά. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή. Η Εταιρεία μας σας δίνει ορισμένες συμβουλές πριν επιλέξετε τον κατασκευαστή των κουφωμάτων σας.

 • Ποιές είναι οι παράμετροι επιλογής κουφώματος;

Τύπος παραθύρου

Επιλογή ή όχι θερμομονωτικών προφίλ

Υαλοπίνακες: Επηρεάζουν την απώλεια ενέργειας και το εισερχόμενο φως .

Εξαρτήματα: Είναι σημαντικό κομμάτι του κουφώματος καθώς ενισχύουν τις λύσεις που προσφέρει , τη συντήρηση του κουφώματος , την απρόσκοπτη και μακροχρόνια λειτουργία και την απόδοσή του.

Απόδοση βάση δεικτών: Δείκτες που μετρούν την απόδοση του κουφώματος σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των κουφωμάτων αναπτύχθηκαν παράλληλα και Οργανισμοί που μετρούν την απόδοση των κουφωμάτων , βασιζόμενοι σε κριτήρια και standards , πιστοποιούν την κατηγορία που εντάσσονται τα συγκεκριμένα συστήματα μετά από ενδελεχή έλεγχο. Τέτοιες πιστοποιήσεις δίνονται για αντίσταση στον άνεμο, τη φωτιά , υδατοστεγανότητα , θερμομόνωση κλπ.

Εγγυήσεις: Διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Όλες πιστοποιούν την συμπεριφορά των συστημάτων υπό προϋποθέσεις ( πχ τη χρήση εξαρτημάτων που προτείνει η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία)


 

 • Πιστοποιημένοι κατασκευαστές

 

Όποια εταιρία κουφωμάτων και εάν επιλέξετε (europa, etem, alumin κτλ κτλ ), θα πρέπει να καλέσετε τις ίδιες εταιρίες και να σας προτείνουν κατασκευαστές που έχουν πιστοποιήσει οι ίδιοι. Πολλοί κατασκευαστές βάζουν μια ταμπέλα έξω το μαγαζί τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν κάποια πιστοποίηση. Όταν ο κατασκευαστείς είναι πιστοποιημένος, σημαίνει πώς έχει συνεχή ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της εταιρίας και πως έχει ελεγχθεί για τον τρόπο κατασκευής των κουφωμάτων και των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί.


 

 • Να ζητάτε πάντα αυθεντικά εξαρτήματα

Ένα λόγος που θα πρέπει να επιλέγετε πιστοποιημένο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου, είναι  για να είστε σίγουροι πως τα εξαρτήματα είναι τα προβλεπόμενα απο της εκάστοτε εταιρία. Εαν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί εξαρτήματα του εμπορίου υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα εξαρτήματα να είναι παντελώς ακατάλληλα  καθώς μειώνουν τους συντελεστές υδατοσταγανώτητας και θερμοηχομόνωσης του κουφώματος  και μερικές φορές μπορεί να αποβούν και επικίνδυνα. Ο ιδιώτης όμως δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να διαπιστώσει όλα τα παραπάνω. Για αυτό το λόγο, η εταιρία Europa profil, σας δίνει τη δυνατότητα, αφού τελειώσει με την τοποθέτηση ο κατασκευαστείς, να σας στείλει ένα τεχνικό η ίδια η europa, για τεχνικό έλεγχο και για να σας ενημερώσει για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.


 

 • Προτιμάτε κατασκευαστές αλουμινίου με ένα σύστημα (σειρά αλουμινίου )
  Συνήθως οι εταιρίες αποφεύγουν να πιστοποιούν κατασκευαστές που δουλεύουν πολλές σειρές. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να συνδιάζουν διάφορα προφιλ απο διάφορες εταιρίες, ανάλογα με το τι έχουν στην αποθήκη τους.

 

 • Ζητήστε αναλυτικές προσφορές για τα κουφώματα αλουμινίου.
  Να συγκρίνετε πάντα ίδιες προσφορές με ίδιες εταιρίες κουφωμάτων, αλλά ακόμα και τότε πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, κάποιος μη επαγγελματίας να σας ξεγελάσει. Για παράδειγμα. Έστω ότι μιλάμε για ένα κούφωμα δίφυλλο ανοιγόμενο europa με ανάκλιση και ρολό ηλεκτρικό. Πολλοί ιδιώτες θεωρούν πως και το ρολό θα είναι europa. θα πρέπει να το αναφέρει στη προσφορά. Αλλά ακόμα και τότε υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα. Ρολό ηλεκτρικό europa, μπορεί να κατασκευάζει ο κάθε κατασκευαστείς, το οποίο ρολό, να καλύπτετε από την εγγύηση του κατασκευαστεί, Η εταιρία μας, χρησιμοποιεί ρολά europa, τα οποία τα κατασκευάζει η ίδια η europa και σας καλύπτει η ίδια η europa. Εάν  για παράδειγμα πάθει κάτι το ρολό σας, θα στείλει η ίδια η europa συνεργείο για να το επισκευάσει. Και συνεχίζουμε στο ίδιο παράδειγμα, το ρολό θα είναι europa, οι οδηγοί του ρολού, μέσα στους οποίους θα σύρετε το φυλλαράκι του ρολού, θα έχει φτερό? θα είναι βιδωμένο επάνω στη κάσα? Όπως βλέπετε μόνο απο το ένα ρολό, και εάν ο κατασκευαστείς θέλει να παίξει με τη προσφορά, μπορεί να έχει όφελος 50-70€ / κούφωμα.  Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης και συλλογής προσφορών για τα κουφώματα αλουμινίου του σπιτιού σας θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν τα εξής :
   

  1. Οι προσφορές πρέπει πάντα να είναι συγκρίσιμες. Να έχουν το ίδιο πλήθος και τύπο κουφωμάτων.
  2. Να είναι ίδιες, οι πανομοιότυπες σειρές (ψυχρά κουφώματαθερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου κλπ).
  3. Να αναφέρεται ο τύπος των ρολών (πολυουρεθάνης, βαρέως τύπου), η κίνηση τους (ηλεκτρικά, χειροκίνητα), αλλά και ο προμηθευτής τους.
  4. Να αναγράφονται τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται (ράουλα, κλειδαριές, γωνίες) και ο προμηθευτής τους.
  5. Να αναγράφονται οι υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται ( διατομή, τύπος) αλλά κυρίως ο προμηθευτής τους.
  6. Να αναγράφονται ο τύπος μηχανισμών (απλοί, περιμετρικού κλειδώματος) αλλά και ο προμηθευτής αυτού.
  7. Σε περίπτωση σητών και εισόδων να αναγράφονται τα υλικά και ο προμηθευτής αυτών.
  8. Σε περίπτωση επιλόγης έγχρωμων κουφώματων (αποχρώσεις RAL, απομίμηση ξύλου) θα πρέπει να αναγράφεται ακριβώς ο κωδικός του χρώματος καθώς και το βαφείο που θα βαφτούν τα κουφώματα (εξωτερικά βαφειά, βαφεία διελάσεων).

  Σε γενικές γραμμές, κάθε σωστός επαγγελματίας οφείλει, κατά την διάρκεια της προσφοράς κουφωμάτων αλουμινίου, να αναφέρει ξεκάθαρα τι ακριβώς προσφέρει και από πού προμηθεύεται όλα τα υλικά κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων, υαλοπινάκων και συνοδευτικών υλικών. 


 

 • Δείτε πραγματικά έργα του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου
  Ζητήστε να δείτε ένα του κατασκευαστεί, κάντε μια έρευνα αγοράς για το όνομα του. Ζητήστε του μια λίστα απο τελευταίες εργασίες που έχει κάνει, για να δείτε εάν έχει αυτή τη δυνατότητα. Ζητήστε του έστω να σας δείξει φωτογραφίες από εγκαταστάσεις. Κάθε κατασκευαστείς που έχει κάτι να προβάλει, είναι λογικό να το έχει καταγράψει, και σίγουρα όχι μόνο 1-2 έργα.

 

 • Να προχωράτε πάντα σε ιδιωτικά συμφωνητικά
  Αφού επιλέξετε τον κατασκευαστεί, είναι απαραίτητο να κάνετε και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο να αναφέρετε ακριβώς τη σειρά κουφωμάτων θα σας τοποθετήσει, ημερομηνία παράδοσης και τρόπο πληρωμής.

 

 • Ζητάτε πάντα εγγυήσεις για τα προϊόντα (αλουμίνια ) που αγοράζετε
  Κάθε εταιρία προφίλ αλουμινίου (Europa, Alumil, Etem) παρέχουν πιστοποιητικά αλλά κι εγγυήσεις για τα προϊόντα τους ( Sea side class, κλπ ). Τα παραπάνω δεν είναι αρκετά. Θα πρέπει να ζητήσετε και γραπτή εγγύηση για τους μηχανισμούς, για τα κρύσταλλα, για τα ρολά κτλ. Ακόμα δεν καλύπτουν τυχόν διαβρώσεις ( νηματοειδής διάβρωση )που θα συμβεί εάν ο κατασκευαστής δεν τοποθετεί αρμόκολλα ( η Brougal) κατά τη συναρμολόγηση των κουφωμάτων. 

 

 • Πως επιλέγουμε σύστημα αλουμινίου ( σειρά ) και διαφοροποίηση τιμών
  Όλοι οι κατασκευαστές αλουμινίων συνεργάζονται με εταιρίες παραγωγής προφίλ (Europa, Alumil, Etem, Elvial κλπ) για την προμήθεια των προφίλ αλουμινίου. Οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμίνιου αγοράζουν τα προφίλ με το κιλό. Οπότε δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν πάντα, όσον αφορά το κόστος, δύο συστήματα (Europa, Alumil, Etem, Elvial), διότι ένας κατασκευαστής κουφωμάτων π.χ. η Europa αγοράζει συνήθως την πρώτη ύλη πιο ακριβά από άλλες σειρές. Αυτό, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείτε σ' ένα σύστημα, εκτός από το οικονομικό μέρος και την εμφάνιση του προφίλ (πομπέ , ίσια) είναι το κατά πόσο η συγκεκριμένη εταιρία είναι εδραιωμένη στην αγορά μέσω της αξιοπιστίας της καθώς και οι εγγυήσεις που παρέχει στον τελικό καταναλωτή.

 

 • Επιλέξτε νωρίς τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε
  Θα πρέπει να επιλέξετε νωρίς τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε. Αυτό είναι απαραίτητο διότι θα χρειαστείτε συμβουλές για διάφορα θέματα, που αφορούν την τοποθέτηση αλουμινίων, όπως τα κατάλληλα κενά ανάμεσα στα τούβλα (στην περίπτωση των χωνευτών κουφωμάτων) και τη σωστή τοποθέτηση των μαρμάρων (θέση - ύψος). Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κουφώματα αλουμινίου δεν είναι ετοιμοπαράδοτα και η κατασκευή τους απαιτεί τουλάχιστον τριάντα ημέρες (εκτός ειδικών περιπτώσεων),από την λήψη των τελικών κατασκευαστικών μετρήσεων. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι είναι απαραίτητο, ο κατασκευαστής που θα συνεργαστείτε, να έχει τοποθετήσει και τις ψευτόκασες έτσι ώστε να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Επιβεβλημένη είναι η συνεργασία του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου με το συνεργείο τοποθέτησης συναγερμών, ώστε να κρυφτούν σωστά οι επαφές και τα καλώδια, καθώς και η συνεργασία με το συνεργείο τοποθέτησης πατωμάτων έτσι ώστε να ενημερωθεί για τυχόν σωλήνες που υπάρχουν κάτω από τα ανοίγματα που θα τοποθετηθεί και θα βιδωθεί το κούφωμα. Κατά αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται πιθανές ζημιές.

 

 • Το Σύστημα (σειρά αλουμινίου) δεν προσδιορίζει την ποιότητα κατασκευής.
  Πολλοί πιστεύουν ότι το καλό όνομα της σειράς αλουμινίου (Europa, Alumil, Etem) προσδιορίζει την ποιότητα κατασκευής. Αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι η εταιρίες διελάσεων (π.χ. Europa, Alumil, Etem) προσφέρουν τα προϊόντα τους σε βέργες (δεν κατασκευάζουν παράθυρα). Από την εταιρία κατασκευής κουφωμάτων εξαρτάται η ποιότητα κατασκευής, τα υλικά κατασκευής, οι μηχανισμοί καθώς και η ποιότητα της τοποθέτησης. Μπορεί κάποιος κατασκευαστής αλουμινίου να πάρει ένα γνωστό και ακριβό προφίλ (π.χ. Europa, Alumil, Etem) και να μην το κατασκευάσει σωστά. 

 

 • Προτιμάτε εταιρίες που έχουν πιστοποιητικό CE
  Από 01/02/2010 όλες οι εταιρίες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου οφείλουν(κοινοτική οδηγία ΕΕ 89/106) να τοποθετούν στα προϊόντα τους τη σήμανση CE εφόσον τηρούν συγκεκριμένες διαδικασίες στην παραλαβή των εμπορευμάτων (ελλατωματικά προϊόντα), στην παραγωγική τους διαδικασία καθώς και στη διαδικασία τοποθέτησης των κουφωμάτων αλουμινίου. Αυτό έχει αξία για τον τελικό καταναλωτή διότι: α. Τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαδικασίες (παραλαβή, παραγωγή, τοποθέτηση). β. Γνωρίζει, ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι πιστοποιημένα από την σχεδιάστρια εταιρία (Εuropa, Alumil, Etem κ.λ.π.) και αποφεύγει την πιθανότητα παραλαβής ακατάλληλων προϊόντων, όπως μηχανισμοί χωρίς σωστές προδιαγραφές, λάστιχα εμπορίου, ρολλά κατασκευασμένα από άγνωστη πηγή χωρίς εγγυήσεις, προφίλ που σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει τη δυνατότητα αλλά και τις γνώσεις να ελέγξει. γ. Γνωρίζει κατά την παραλαβή τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κουφώματος (π.χ. συντελεστής θερμοπερατότητας) που αναγράφονται πάνω στο ειδικό ταμπελάκι της σήμανσης. δ. Γνωρίζει ότι παρόμοια προϊόντα με αυτά που προμηθεύεται έχουν (υποχρεωτικά) περάσει από θαλάμους δοκιμών (ΕΚΑΝΑΛ, Rosenhaim) κι έχουν εκλεχθεί οι αντοχές τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ε. Μπορεί να προμηθευτεί τα αποτελέσματα των πιο πάνω δοκιμών.

 

 • Επισκεφτείτε το εργαστήριο παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου
  Συνήθως ένας κατασκευαστής ο οποίος διαθέτει ένα καλά οργανωμένο κατασκευαστικό, σε ιδιώκτητες εγκαταστάσεις, έχει λιγότερες πιθανότητες να σας δημιουργήσει πρόβλημα στη συνεργασία, σε σχέση με κάποιο που δεν έχει κατασκευαστικό, αποφεύγει να σας ενημερώσει για το πού βρίσκεται. Αρκετοί κατασκευαστές, δεν έχουν καν έδρα, και απλά συνεργάζονται με άλλα κατασκευαστικά για να πέρνουν έτοιμο κούφωμα. Κάνοντας μία επίσκεψη στο εργαστήριο παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου δε χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις, για να διαπιστώσετε εις ιδίοις όμμασι τα κάτωθι:
      
      ποιο είναι το επίπεδο οργάνωσης του συγκεκριμένου κατασκευαστή
      πόσο εκπαιδευμένο είναι το προσωπικό που κατασκευάζει κουφώματα
      τηρεί τους βασικούς κανόνες παραγωγικής διαδικασίας (αρμόκολλες στις ενώσεις)
      το επίπεδο του εξοπλισμού του και των μηχανημάτων του.

  Τις περισσότερες φορές, αυτή η επίσκεψη, είναι χρησιμότερη από μία επίσκεψη σε μία έκθεση κουφωμάτων αλουμινίου, διότι θα δείτε κουφώματα αλουμινίου την ώρα που παράγονται. 

 


 

 • Μάθετε λεπτομέρειες για τους υαλοπίνακες των κουφωμάτων
  Είναι λάθος να θεωρήσετε, ότι τα τζάμια που θα βάλει ο κατασκευαστής στα κουφώματα αλουμινίου, είναι δευτερευούσης σημασίας. Τα τζάμια αποτελούν το 70% της συνολικής επιφάνειας ενός ανοίγματος. Ρωτήστε λοιπόν, λεπτομέρειες για αυτά και όχι μόνο τη διατομή τους (5άρια, 6άρια) ή το διάκενο τους. Ρωτήστε για την προέλευση τους, τον τρόπο κατασκευής (διπλή επικόλληση, θερμή, ψυχρή, αέρια), το είδος τους, τα πιστοποιητικά τους καθώς και τις εγγυήσεις που παρέχονται. Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές λύσεις που παρέχονται, διότι με πολύ μικρό κόστος μπορείτε να αυξήσετε θεαματικά την απόδοση των κουφωμάτων σας (ενεργειακοί υαλοπίνακες).

 

 • Δώστε σημασία στα εξαρτήματα
  Τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των κουφωμάτων αποτελούν σημαντικό παράγοντα, τόσο για τη σωστή λειτουργία όσο και για τη μακροζωία του κουφώματος. Στην αγορά για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορες εταιρίες που βγάζουν (εισάγουν) περιμετρικούς μηχανισμούς. Άλλοι κατασκευάζονται στη Γερμανία, άλλοι στη Ιταλία και άλλοι στην Τουρκία με ότι συνεπάγεται αυτό. Ένα άλλο παράδειγμα είναι στα λάστιχα, (κυρίως στα ανοιγόμενα), πλέων θεωρείτε δεδομένο οι κατασκευαστές να χρησιμοποιούν λάστιχα κουμποτά αφρώδες, για καλύτερη εφαρμογή αλλά και για δυνατότητα αντικατάστασης στο μέλλον, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου που χρησιμοποιούν λάστιχο (φούσκα) το οποίο είναι συρταροτό  μέσα στο προφίλ.Στην περίπτωση των εξαρτημάτων δεν έχει θέση η οικονομία γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και το καλύτερο σύστημα αλουμινίου, μπορεί να αποδειχτεί ανεπαρκές ή ακόμα και επικίνδυνο!

 

 • Επιλογή τυπολογίας κουφωμάτων.
  Για να επιλέξετε σωστό τύπο κουφώματος, θα πρέπει να συζητήσετε με τον κατασκευαστή αρκετές λεπτομέρειες, ώστε να σας βοηθήσει στην επιλογή. Μερικές από αυτές είναι: • Να ληφθούν οπωσδήποτε υπ' όψη οι κλιματολογικές συνθήκες. • Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο και το είδος ανοίγματος του κουφώματος (ανοιγόμενα, συρόμενα, με θερμοδιακοπή ή χωρίς κλπ.), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος σας και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. • Να έχετε υπόψη σας τη διαμόρφωση του σπιτιού αφού τοποθετηθούν έπιπλα (κρεβάτια μπροστά σε ανοιγόμενα κουφώματα κλπ) • Να έχουν τη δυνατότητα καθαρισμού και από τις δύο πλευρές (μέσα - έξω) • Να είναι ευκολόχρηστα. • Να μην είναι επικίνδυνα (ανοιγόμενα κουφώματα πάνω από καθιστικά, ανοιγόμενα κουφώματα σε παιδικά δωμάτια χωρίς μπαλκόνια)

 

 • Κατασκευή κουφωμάτων μεγάλων διαστάσεων
  Για την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου σε μεγάλες διαστάσεις (πλάτος κάθε φύλλου πάνω από ένα μέτρο), καλό είναι να ενημερώνεστε από την σχεδιάστρια εταιρεία (EUROPA , ALUMIL κ.λ.π.), ποια σειρά αλουμινίου από την γκάμα της προτείνει. Κανένα κατασκευαστικό βιβλίο διέλασης (εκτός από τα εγχειρίδια κατασκευής πτυσσόμενων κουφωμάτων-φυσαρμόνικες), δεν αναφέρει το μέγιστο πλάτος που μπορούμε να κατασκευάσουμε κάθε κούφωμα. Με συνέπεια πολλοί κατασκευαστές αλουμινίου, να δουλεύουν εμπειρικά. Αυτό είναι λάθος, διότι μόνο η σχεδιάστρια εταιρία γνωρίζει μέχρι τι άνοιγμα μπορούμε να κατασκευάσουμε κάθε κούφωμα (τα όρια του κάθε προφίλ) και με ποια σειρά χωρίς να προκύψει πρόβλημα.

 

 • Τοποθετήστε ενεργειακούς υαλοπίνακες ( ενεργειακά τζάμια )
  Πλέον η διαφορά κόστους ανάμεσα σε διπλό τζάμι και διπλό ενεργειακό τζάμι δεν είναι τόσο μεγάλη. Σε ένα κούφωμα τη ποιό μεγάλη επιφάνεια την καλύπτει το τζάμι, με αποτέλεσμα η επιλογή του να χρίζει μεγάλης προσοχής και σημασίας. Προτιμάτε πάντα να βάζετε ενεργειακά κρύσταλλα ακόμα και σε απλά κουφώματα αλουμινίου, προσφέρουν καλύτερη θερμομόνωση, εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικό όφελος από την μείωση του καυσίμου για ψύξη και θέρμανση.

 

 • Καθαρισμός κουφωμάτων αλουμινίων.
  Αμέσως μετά την τοποθέτηση θα πρέπει να αφαιρείτε οι προστατευτικές ταινίες, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος εάν παραμείνουν επάνω στο κούφωμα αρκετες μέρες και τις 'βλέπει' και ο ήλιος, να μην μπορούν να αφαιρεθούν. Να πλένετε τακτικά τα κουφώματα σας με απλό νερό, και απαλό σαπούνι.Στο κάτω μέρος του κουφώματος, καθαρίστε τα κανάλια απορροής των υδάτων. Συνήθως εκεί μαζεύεται σκόνη και βρωμιά. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να τα μαζέψετε και ένα απλό βρεγμένο πανί για να τα σκουπίσετε. Στους μηχανισμούς θα πρέπει κάθε χρόνο να βάζουμε κάποια λύπανση, Ζητήστε από τον κατασκευαστή σας να κάνει περιοδική συντήρηση στα λάστιχα, βουρτσάκια, ράουλα του κουφώματος σας. Είναι απλή και χωρίς μεγάλο κόστος εργασία, αλλά επιμηκύνει τη καλή λειτουργία του κουφώματος. Πολλές εταιρίες σας δίνουν τη δυνατότητα, με μία ετήσια συνδρομή, να σας παρέχουν δωρεάν συντήρηση, δωρεάν επισκευή, ακόμα και μετά τη λήξη της εγγύησης.

    

 • Προστασία καταναλωτή

 

Το CE στα κουφώματα αλουμινίου έρχεται πλέον σαν ασπίδα προστασίας των καταναλωτών, με σκοπό να διαφυλάξει ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά τους, το σπίτι τους. Σε περίπτωση, που ο καταναλωτής προβεί σε αγορά κουφωμάτων που φέρουν τη σήμανση CE ( και είναι υποχρεωτική για όλους τους κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου από 1/2/2010 ) και δεν ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες ιδιότητες που απορρέουν από τα αποτελέσματα των πιστοποιήσεων τους, τότε ,μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πιστοποιητικά για να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του, από τον κατασκευαστή κουφωμάτων (η μη συμμόρφωση επιφέρει επιβολή προστίμου και ανάκληση προϊόντος). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες κατασκευής κουφωμάτων που το δίνουν οι διελάσεις (πχ Europa, Etem, Alumil) και να χρησιμοποιήσει όλα τα υλικά (μηχανισμός εξαρτήματα, ελαστικά) που αναγράφουν στα βιβλία κατασκευής. Σε περίπτωση αμφιβολίας του ιδιώτη, για την τήρηση των προδιαγραφών των κουφωμάτων, αυτός μπορεί να απευθυνθεί στους αρμόδιούς οργανισμούς ( η σήμανση CE έχει νομική ισχύ) και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι τα κουφώματα δεν τηρούν τις προδιαγραφές ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν χωρία καμία επιβάρυνση

 

Πηγές : 

oiko.net

alugreensystem.com

Σχετικά με την εταιρία μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τηλεφωνικό κέντρο 2104827848

Ωρες λειτουργίας :

Δευτ - Παρασ.  8:00 - 20:00

Σαββάτο  08:00 - 15:00

Τελευταία νέα

13 Δεκεμβρίου 2019
13 Δεκεμβρίου 2019
13 Δεκεμβρίου 2019

Τρόποι Πληρωμής

Search